See on Scoop.itLa Cucina Italiana – De Italiaanse Keuken – The Italian Kitchen

Afgelopen week publiceerde ik het recept Fettuccini Alfredo met Courgette. Ik kreeg daar onderstaande (vertaalde) reactie vanuit Italië op!!

 

Wij hebben het genoegen om u te informeren over de geschiedenis van onze grootvader Alfredo Di Lelio.
Alfredo Di Lelio opende het restaurant “Alfredo” in Rome in 1914, na het verlaten van zijn eerste restaurant die werd gerund door zijn moeder Angelina Rose Square (Piazza verdwenen in 1910 naar aanleiding van de bouw van de Galleria Colonna / Sordi). In dit restaurant verspreidde zich de bekendheid, eerst naar Rome en vervolgens in de wereld van “fettuccine all ‘Alfredo”. In 1943, tijdens de oorlog, Di Lelio gaf het restaurant aan zijn medewerkers.
In 1950 Alfredo Di Lelio besluit om samen met zijn zoon Armando (Alfredo II) zijn restaurant te heropenen in Piazza Augusto Imperatore n.30, “Il Vero Alfredo”, dat restaurant wordt nu geleid door zijn neven Alfredo (zelfde naam van grootvader) en Ines (met dezelfde naam van zijn grootmoeder), de vrouw van Alfredo Di Lelio, die waren toegewijd aan de pasta’s).
Ten slotte wordt het restaurant Piazza Augusto Imperatore geleid volgens de familietraditie van Alfredo Di Lelio en zijn aantekeningen van pasta (zie ook de site van “Il Vero Alfredo” info@alfredo-roma.it).
Ons restaurant “Il Vero Alfredo” is aanwezig in het register van “Historische winkels of excellence” van Roma Capitale.
We moeten duidelijk maken dat andere restaurants in Rome en in Italië niet tot de familie traditie van “Il Vero Alfredo” behoren.
Best regards

See on www.lekkertafelen.nl

Advertenties