See on Scoop.itGood Things From Italy – Le Cose Buone d’Italia

Van eind november tot begin januari zijn er in heel Italie vele sfeervolle kerstmarkten en andere kerstevents te vinden, zowel in de grotere steden als in de kleine, middeleeuwse dorpen.

Eind november gaan in Italie de kerstmarkten van start. De kerstmarkt van Bolzano staat bekend staan om de mooiste, grootste en sfeervolste kerstmarkt van Italie, maar op de meest suggestieve plaatsen in heel Italie vinden tot eind december of begin januari kerstmarkten en -festiviteiten plaats.

 

Levico Terme

Zo opent zaterdag 20 novermber de kerstmarkt van Levico Terme, een van de meest sfeervolle van de provincie Trento. De markt vindt plaats tussen de eeuwenoude bomen van het sierlijke en ‘s winters besneeuwde Habsburgse Park (Levico Terme was de favoriete winterbestemming van de Habsburgse adel).

Op de sfeervolle markt kun je terecht voor onder meer gastronomische streekproducten van honing en paddenstoelen tot grappa, voor ambachtelijke en artistieke kerstdecoratie en kerstgeschenken en scheerwollen kleding.

Naast de kraampjes trekken paarden elegante koetsen of bij sneeuw sleeën voort voor een ritje door het dorp, zijn er vuurspektakels, brengt in het weekend de kerstman een bezoek aan het park en is er voor de kinderen een kinderboerderij en een treintje.

See on www.italiedavivere.com