Jasper Borggreven (38) is ondernemer in hart en nieren. Jarenlang runde hij hotel-restaurant Promenade aan de Amalialaan 1 in Baarn. Dat concept heeft hij nu 360 graden gedraaid. Met restaurant Cosa laat hij in het hart van het pittorekse Baarn ‘Toscane herleven’. Wie aanschuift, krijgt geen bord vol pasta of een enorme pizza voorgeschoteld, maar de typisch Italiaanse gerechten die het Zuid-Europese land zo populair maken.In de keuken is Maurice Rotinck verantwoordelijk. Hij zorgt er -mede- voor dat de combinatie ‘lekker eten-prijs-sfeer’ gewaarborgd is. Alle vis-, vlees- en vegetarische gerechten worden bereid op een houtskool gestookte barbecue. De kaart met maar liefst dertig gerechten (bereid met authentieke, biologische producten) wisselt elke twee, drie maanden waardoor ook de vaste klandizie continue verrast wordt. Uniek op de kaart is de Branzino (wild gevangen zeebaars, limoen, tijm, gegaard in zoutkorst). ‘De vis is zo mals en eet je nergens in de regio’, garandeert Borggreven. Een andere ‘winner’ is Linguine alle Vongole (tong, kokkels, chilipeper en knoflook bereid in witte wijn).

Sourced through Scoop.it from: m.dichtbij.nl

See on Scoop.itLa Cucina Italiana – De Italiaanse Keuken – The Italian Kitchen